fredag 15 mars 2013

Lite resfeber

Det här är förhoppningsvis sista inlägget på lite mer än två veckor (ifall jag inte hittar ett internetcafé någonstans). Imorgon hoppas vi på att äntligen få dela ut enkäter och i såna fall kommer vi försöka rätta så många som möjligt av dem innan måndag. Och på måndag kommer äntligen Andreas och Emanuel!!! (Jag är överexalterad och känner mig lite som en Jack Russell på speed)

Det ska bli helt underbart att träffa Andreas igen, dessutom ser jag fram emot alla utflykter vi ska göra. Så här har vi planerat:

Måndag och tisdag (18-19/3): Turista och äta god mat i Thamel, Kathmandus turistområde. Bo på hotell.

Onsdag (20/3): Åka buss till Pokhara, en väldigt vacker stad väster om Kathmandu. (se googlad bild) På vägen till Pokhara ska vi stanna för tre timmars rafting/forsränning.
Pokhara

Torsdag till måndag (21-25/3): Vandring i Himalaya. Vi ska vandra en femdagarsvandring i Annapurnaområdet. Vi har hört att det ska vara ett väldigt vackert område med rhodedendronskogar på de lägre höjderna och mäktiga bergstoppar på de högre.

Tisdag (26/3): Vara i Pokhara. Den 26e mars är det Holi, en festival som firas i hela Nepal. Festivalen firas genom att man kastar vatten och färger på varandra (om man googlar bilder på ”Holi, nepal” får man många roliga träffar) och vi hoppas på att vara med i vatten- och färgkriget på gatorna.

Onsdag (27/3): Åka paragliding i Pokhara. Vi kommer vara i luften en timme och jag ser fram emot att se bergen och sjön från höjd. (Däremot är jag väldigt höjdrädd så vi får se hur jag känner mig när det är dags).

Torsdag till lördag (28-30/3): Bo i Chitwan, vilket är en nationalpark i södra Nepal känd för sina tigrar och noshörningar. Där ska vi bland annat paddla, rida elefant och se lokala dansshower.

Söndag (31/3): Sista dagen tänkte vi vara i Sinamangal (där vi bor) så att de får se hur vårt vardagsliv ser ut (det blir ju inte så mycket av det annars…).

Vi har svårt att förstå att det bara är två dagar kvar nu. När vi kom hit kändes det som evigheter innan det skulle bli 18e mars. 

Idag ska vi packa och handla det sista inför resan. Imorn hoppas vi verkligen att vi äntligen får dela ut några enkäter. Vi gick upp tidigt både onsdag, torsdag och fredag i väntan på att få dela ut dem, men kunde inte göra det eftersom skolan knappt haft några elever eller lärare pga strejker av olika slag. De här två veckorna har vi haft fyra olika strejker pga bensinen, gaspriserna, skolbusschafförernas arbetsvillkor och den nya premiärministern (om vi har förstått det rätt, många i Nepal har ingen aning om varför det är strejk, de är bara glada för att slippa gå till jobbet). Idag behöver vi i alla fall inte vara oroliga för att inte få tag på en taxi pga strejk. Det är aldrig strejk på lördagar för att, som vår hyresvärd förklarade, många i Nepal behöver ändå inte jobba då, så det vore onödigt.

Vi hörs snart igen, många kramar så länge! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar